III Fira L´Albufera

La III Fira de l’Albufera que se celebrarà els dies 6, 7 i 8 del pròxim mes de juny en la pedania de El Palmar espera atraure a més de 3.000 visitants. L’esdeveniment té com a objectiu difondre, conservar i protegir els valors ambientals d’este espai natural integrat en la Xarxa Natura 2000, així com ressaltar les tradicions i identitat dels seus habitants. Al mateix temps, es pretén promocionar el turisme sostenible d’este paratge tan apreciat i visitat pels valencians.

 L’organització va a càrrec de l’Associació Cultural Fira Albufera, entitat sense ànim de lucre, integrada en la Xarxa d’Entitats de l’Albufera i formada per distintes persones, mogudes per la defensa, difusió, conservació i protecció d’este paratge natural. Per a això, comptem amb la participació ciutadana a través de nombroses associacions i entitats lligades estretament amb els interessos de l’Albufera i del Parc Natural. La Fira s’ubicarà en els terrenys de l’Oficina Tècnica del Parc Natural de l’Albufera, dependent de la conselleria de Medi Ambient, i també compta amb la col·laboració de l’ajuntament de València.

La celebració de la Fira és possible gràcies a l’aportació de les entitats participants, encara que en la passada edició també va rebre una subvenció de la diputació de València per a cobrir els gastos d’organització.

La directiva de l’Associació Cultural Fira l’Albufera va mantindre recentment una reunió amb diferents associacions i entitats de El Palmar per a presentar-los la iniciativa i sol·licitar la seua col·laboració. A la cita van acudir, a més de l’alcalde pedani, Ignacio Alexandre, representants de l’Associació de Veïns, Ames de Casa Tyrius, Penya Valencianista, Club Atletisme Samaruc, així com representants de l’Associació de Pescadors, de jubilats i de l’Associació d’Hostalers de El Palmar. Tots ells es van comprometre a informar els seus respectius associats per a fixar criteris de participació en esta tercera edició de la Fira de l’Albufera.

Com en anys anteriors està prevista una sèrie d’activitats que portaran a terme les diferents associacions i entitats participants, tot això coordinat des de l’Associació. Durant la passada edició celebrada en el Port de Silla van participar més de 50 associacions i entitats que van instal·lar les seues carpes per tot l’espai habilitat. Així mateix va haver-hi conferències, exposicions i activitats enfocades als més xicotets. Més de 2000 persones van passar pel Port de Silla durant un cap de setmana, segons fonts de l’organització.

Esta és la tercera edició després de les convocatòries realitzades en 2012 en els Jardins de Vivers de València i en el Port de Silla, en 2013.”

La I Fira de l’Albufera es va desenrotllar com una dels accions previstes en el Projecte Seducció Ambiental. Una iniciativa cofinançada per la Comissió Europea i l’ajuntament de València a través del projecte LIFE + Seducció Ambiental que va finalitzar al desembre de 2012.

http://firaalbufera.org

fira
progrmacion

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s