EMT | 02/01/2015

Valencià

04

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València tindrà una línia, la 25, que connectarà després d’anys de reivindicacions veïnals, el centre de València amb les pedanies del sud. El servici començarà a operar a partir del pròxim dia 2 de gener i arribarà fins El Saler, El Palmar i El Perellonet.

La L25, que eixirà del centre de la capital, a pocs metres del Parterre, es bifurcaren una vegada arribe al Saler en dos ramals, un fins al Perellonet i un altre fins El Palmar. La línia donarà servici a una població de 17.000 persones i costarà uns 375.000 euros, als que cal afegir 125.000 més per als reforços de l’estiu.

La línia València-El Palmar-El Perellonet començarà a funcionar el divendres 2 de gener del 2015, amb una freqüència de pas d’entre 30 i 35 minuts. Partirà del carrer Cerdán de Tallada, junt amb el Parterre i oferirà 3.570 places al dia per a una població que a l’hivern és de 4.000 persones. A l’estiu, amb l’augment de residents, la freqüència de la nova línia baixarà fins a 20 minuts i s’oferiran 6.000 places al dia. Fins ara hi havia un servici privat que connectava la ciutat amb estes pedanies cada hora.

L’alcaldessa de València, Rita Barberá, s’ha referit als obstacles que ha hagut de superar per a poder posar en marxa esta iniciativa, entre els que ha destacat l’impediment legal que suposava l’existència d’una concessió privada. “Els hem superat amb perseverança i eficàcia”, ha dit abans de referir-se a la política del seu Equip de Govern de “atendre les singularitats de diferents col·lectius de València”.

El total de parades al llarg del recorregut serà de 56: 14 en El Saler, 20 en El Perellonet i 5 més en El Palmar. Per a ubicar-les s’han triat els enclavaments més emblemàtics com l’avinguda dels Pinars, la Gola de Puchol, l’avinguda dels Gavines, en El Perellonet, o el carrer Albufera d´El Palmar.

 


ITINERARI (EMT) L25 AL PERELLONET

 

Eixida:  Cerdán de Tallada –> Navarro Reverter –> Pl. América –> Jacinto Benavente–> Alcalde Reig–> Professor López Piñero –> CV-500 –> Carrera del Riu–> Av. dels Pinars –> Gola de Puchol –> Av. dels Pinars –> Av. de les Gavines –> canvi de sentit en El Perelló –> Av. de les Gavines –> Av. dels Pinars –> Gola de Puchol –> Carrera del Riu –> CV-500 –> Professor López Piñero –> Alcalde Reig –> Jacinto Benavente –> Pl. América –> Sorní –> Conde Salvatierra –> Cerdán de Tallada.

ITINERARI (EMT ) L25 AL PALMAR

 

Eixida: Cerdán de Tallada –> Navarro Reverter –> Pl. América –> Jacinto Benavente –> Alcalde Reig –> Professor López Piñero –> CV-500 –> Carrera del Riu –> Av. dels Pinars –> Gola de Puchol –> Av. dels Pinars –> Carretera del Palmar –> Vicent Baldoví –> Pl. Sequiota –> Albufera –> Vicent Baldoví –> canvi de sentit –> Carretera del Palmar –> Av. dels Pinars –> Gola de Puchol –> Carrera del Riu –> CV-500 –> Professor López Piñero –> Alcalde Reig –> Jacinto Benavente –> Pl. América –> Sorní –> Conde Salvatierra –> Cerdán de Tallada.

01

S’espera que siguen més de 500 les persones que utilitzen cada dia la línia 25, les tarifes de la qual seran les mateixes que en la resta de la ciutat a pesar de la major distància en quilòmetres recorreguts.

11

 


Castellano

04

La Empresa Municipal de Transportes (EMT) de Valencia tendrá una línea, la 25, que conectará después de años de reivindicaciones vecinales, el centro de Valencia con las pedanías del sur. El servicio empezará a operar a partir del próximo día 2 de enero y llegará hasta El Saler, El Palmar y El Perellonet.

La L25, que saldrá del centro de la capital, a pocos metros del Parterre, se bifurcaran una vez llegue a El Saler en dos ramales, uno hasta El Perellonet y otro hasta El Palmar. La línea dará servicio a una población de 17.000 personas y costará unos 375.000 euros, a los que hay que añadir 125.000 más para los refuerzos del verano.

La línea Valencia-El Palmar-El Perellonet comenzará a funcionar el viernes 2 de enero de 2015, con una frecuencia de paso de entre 30 y 35 minutos. Partirá de la calle Cerdán de Tallada, junto al Parterre y ofrecerá 3.570 plazas al día para una población que en invierno es de 4.000 personas. En verano, con el aumento de residentes, la frecuencia de la nueva línea bajará hasta 20 minutos y se ofrecerán 6.000 plazas al día. Hasta ahora había un servicio privado que conectaba la ciudad con estas pedanías cada hora.

La alcaldesa de Valencia, Rita Barberá, se ha referido a los obstáculos que ha tenido que superar para poder poner en marcha esta iniciativa, entre los que ha destacado el  impedimento legal que suponía la existencia de una concesión privada. “Los hemos superado con perseverancia y eficacia”, ha dicho antes de referirse a la política de su Equipo de Gobierno de “atender las singularidades de diferentes colectivos de Valencia”.

01

El total de paradas a lo largo del recorrido será de 56: 14 en El Saler, 20 en El Perellonet y 5 más en El Palmar. Para ubicarlas se han elegido los enclaves más emblemáticos como la avinguda dels Pinars, la Gola de Puchol, la avenida de les Gavines, en El Perellonet, o la calle Albufera de El Palmar.


ITINERARIO (EMT) L25 AL PERELLONET

 

Salida:  Cerdán de Tallada –> Navarro Reverter –> Pl. América –> Jacinto Benavente–> Alcalde Reig–> Professor López Piñero –> CV-500 –> Carrera del Riu–> Av. dels Pinars –> Gola de Puchol –> Av. dels Pinars –> Av. de les Gavines –> cambio de sentido en El Perelló –> Av. de les Gavines –> Av. dels Pinars –> Gola de Puchol –> Carrera del Riu –> CV-500 –> Professor López Piñero –> Alcalde Reig –> Jacinto Benavente –> Pl. América –> Sorní –> Conde Salvatierra –> Cerdán de Tallada.

ITINERARIO (EMT ) L25 AL PALMAR

 

Salida: Cerdán de Tallada –> Navarro Reverter –> Pl. América –> Jacinto Benavente –> Alcalde Reig –> Professor López Piñero –> CV-500 –> Carrera del Riu –> Av. dels Pinars –> Gola de Puchol –> Av. dels Pinars –> Carretera del Palmar –> Vicent Baldoví –> Pl. Sequiota –> Albufera –> Vicent Baldoví –> cambio de sentido –> Carretera del Palmar –> Av. dels Pinars –> Gola de Puchol –> Carrera del Riu –> CV-500 –> Professor López Piñero –> Alcalde Reig –> Jacinto Benavente –> Pl. América –> Sorní –> Conde Salvatierra –> Cerdán de Tallada.

Se espera que sean más de 500 las personas que utilicen cada día la línea 25, cuyas tarifas serán las mismas que en el resto de la ciudad a pesar de la mayor distancia en kilómetros recorridos.

11

Fuente: El País, traducido al Valenciano por elperellonet.com


Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s