I FIRA DEL LLIBRE VALENCIÀ I ARTESANIA

Valencià

El Perellonet va acollir la I edició de la Fira del Llibre a València i Artesania, que es va celebrar el passat cap de setmana  del 14 d’agost al 16 d’agost, en la C/ Escotilla (Gola Blanca) va tindre una gran acollida, es podia veure des de Llibres, a música i un estant dedicat al Turisme, on ens donaven la possibilitat de fer una Ruta pel poble per a conéixer-ho.

La Fira del Llibre en València i Artesania és una iniciativa de la nova Alcaldessa d’El Perellonet, Laura Felip, que Assegura que la fira que no tenia cap cost per al poble. Laura, comentava lo seguent al periòdic levante-emv.Com «La Fira l’organitza la pròpia alcaldia, però no té cap cost perquè naix fruit de la col·laboració amb Emili Someño, de l’entitat “Llotja Cultural”, que s’ha embarcat en esta aventura. Mai s’havia fet una cosa així en El Perellonet i a partir d’ara fomentarem este tipus de convocatòries», va explicar.

Emili Someño, porta més de 36 anys fent festes i recuperant tradicions del nostre estimat poble Valencià. Va portar llibres, musica, unflables per als mas xicotets i sense oblidar-nos dels “Cabuts”. En la mateixa Fira, Emili ens invitava a descarregar-nos la seua música gratuïtament i ens invitava a que regalàrem la seua música als més pròxims, per a que la disfrutaren, la podem escoltar i descarregar en llotjacultural.com

Un dels actes més emotius, va ser la presentació del llibre i la firma de “Paraules de terra i Fang” de Alejandro Ramon, Alcalde de Castellar, va nàixer a València en 1988. Va estudiar Batxillerat en l’IES Ravatxol sota la direcció de Josep Lluís Peris, i és tècnic en realització d’audiovisuals i espectacles. Considera que la memòria oral és una base essencial per a conéixer el caràcter i l’origen dels pobles. El Llibre parla de la personalitat de nou octogenaris que encara habiten al voltant de l´horta Sud, la marjal i l´Albufera, relata experiencies del nostres majors que van viure en l´Horta i l´Albufera de València en la primera meitat del Segle XX. Va donar els gracies a tots els asistents, en especial al seu company D. Josep Lluís Peris Gómez, Que no va poder estar en la presentació.

Laura, per a finalitzar allí mateix en la fira o per les xarxes socials mostrava el seu AGRAÏMENT a tots els asistents a la fira i en especial als seus companys de partit que van presenciar al costat d´ella la fira, com: al Diputat al Congres Joan Baldoví Roda , als Regidors Sergi CampilloCarlos Galiana i als Alcaldes Pedanis de Compromis, Raquel Romero SolerJosep GimenoIgnacio Vazquez TatayAna Batlle MarcoLucia Beatove PrusiJosep Lluis Duart Tortajada, Alejandro Ramón Àlvarez.

Tots els assistents tenien la possibilitat de la mà de Mª Jose Ferrando veïna d’El Perellonet, de fer una Ruta pel Poble, per a conéixer les tradicions i la història d’El Perellonet, per a més informació en; Ruta “TRADICIONS” El Perellonet.

L’Alcaldia agraïx la col·laboració de la Falla Sirena-Delfines (Nou Perellonet).


Castellano

El Perellonet acogió la I edición de la Feria del Libro en Valencia y Artesanía, que se celebró el pasado fin de semana  del 14 de agosto al 16 de agosto, en la C/ Escotilla (Gola Blanca) tuvo una gran acogida, se podía ver desde Libros, a música y un estante dedicado al Turismo, donde nos daban la posibilidad de hacer una Ruta por el pueblo para conocerlo.

La Feria del Libro en Valencia y Artesanía es una iniciativa de la nueva alcaldesa de El Perellonet, Laura Felip, que aseguro en la feria que no tenía ningún coste para el pueblo. Laura, comentaba al periódico levante-emv.com «La Fira l’organitza la pròpia alcaldia, però no té cap cost perquè naix fruit de la col·laboració amb Emili Someño, de l’entitat “Llotja Cultural”, que s’ha embarcat en esta aventura. Mai s’havia fet una cosa així en El Perellonet i a partir d’ara fomentarem este tipus de convocatòries», explicó.

Emili Someño, lleva más de 36 años haciendo fiestas y recuperando tradiciones de nuestro estimado pueblo Valenciano. Trajo libros, música, hinchables para los mas pequeños y sin olvidarnos de “Els Cabuts”. En la misma Feria, Emili nos invitaba a descargarnos su música gratuitamente y nos invitaba a que regalásemos su música a los más cercanos, para que también la disfrutaran, la podemos escuchar y descargar en llotjacultural.com

Uno de los actos más emotivos, fue la presentación del libro y su firma de “Palabras del suelo y Fango” de Alejando Ramon, Alcalde de Castellar, nació en Valencia en 1988. Estudió Bachillerato en el IES Ravatxol bajo la dirección de Josep Luis Peris, y es técnico en realización de audiovisuales y espectáculos. Considera que la memoria oral es una base esencial para conocer el carácter y el origen de los pueblos. El Libro habla de la personalidad de nuevo octogenarios que aún habitan alrededor de “L´Horta Sur”, “La Marjal” y “L´Albufera, y relata las experiencias del nuestros mayores que vivieron en “L´Horta” y “L´Albufera de València” en la primera mitad del Siglo XX.  Dio las gracias a todos los asistents, en especial a su compañero D. Josep Luis Peris Gómez, que no pudo estar en la presentación.

Laura, para finalizar allí mismo en la feria y por las redes sociales mostraba su AGRADECIMIENTO a todos los asistentes a la Feria en especial a sus compañeros de partido que presenciaron al lado de ella la Feria, como: al Diputado al Congreso Joan Baldoví Roda , a los Regidores Diputado al Congreso Joan Baldoví Roda , a los Regidores Sergi CampilloCarlos Galiana y a los Alcaldes Pedáneos de Compromis, Raquel Romero SolerJosep GimenoIgnacio Vazquez TatayAna Batlle MarcoLucia Beatove PrusiJosep Lluis Duart Tortajada, Alejandro Ramón Àlvarez.

Todos los asistentes tenían la posibilidad de la mano de Mª Jose Ferrando vecina de El Perellonet, de hacer una Ruta por el Pueblo, para conocer las tradiciones y la historia de El Perellonet, para más información en; Ruta “TRADICIONES” El Perellonet.

La Alcaldía agradece la colaboración de la Falla Sirena-Delfines (Nou Perellonet).


Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s