Canvi d’Hora. El diumenge acaba el “Horari d’Estiu”.

Arriben les hivernals nits prematures. En la matinada de dissabte que ve al diumenge, el rellotge es retardarà una hora. Així, a les 03.00 hores tornaran a ser les 02.00 hores. Esta mesura posa fi a l’horari d’estiu i recupera l’hora d’hivern. Dormirem una hora més, això sí

HORA

En esta nova etapa de l’any, hi haurà menys llum, fosquejarà abans i els dies seran més curts. L’objectiu d’este retard d’hora, que aplica des de mitjans dels 70, és el de reduir el consum d’energia i equiparar el començament de la jornada laboral amb les hores de llum natural.

La pràctica de retardar el rellotge una hora a l’hivern i avançar-ho a l’estiu es va generalitzar de forma desigual a partir de 1974, els països van decidir avançar el rellotge una hora per a poder aprofitar millor la llum del sol i, gràcies a això, consumir menys electricitat en il·luminació. S’aplica com a directiva des de 1981 i ha sigut renovada successivament cada quatre anys.

Segons estimacions de l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE) , el potencial d’estalvi en il·luminació a Espanya pel canvi d’hora pot arribar a representar un 5% del consum elèctric en il·luminació, equivalent a uns 300 milions d’euros. Esta mesura no sols s’adopta a Espanya, sinó que es du a terme en uns 70 països en tot el món. Japó és l’únic país industrialitzat que no s’ha adaptat encara a esta normativa.


Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s