De l’Horta a la Plaça.

La plaça de l’Ajuntament de València acollirà una jornada per promoure la producció agrícola de proximitat i difondre els valors de l’Horta de València.

Aprofitant el tancament periòdic al trànsit motoritzat que promou l’Àrea de Mobilitat, el diumenge 31 de gener de 10.00 a 17.00h, la plaça de l’Ajuntament de València es convertirà en punt de trobada entre iniciatives agrícoles, culturals i socials del territori agrícola de l’Horta de València i la ciutadania. La jornada, que durà per títol “De l’Horta a la Plaça”, comptarà, entre moltes altres coses, amb una mostra de la producció agrícola de proximitat cultivada amb criteris socials i/o ambientals (producte ecològic, varietats locals, iniciatives d’inserció, etc.).

06.jpg

A més del producte alimentari (tant fresc com elaborat) podrem trobar altres productes i serveis relacionats amb el medi agrícola local però sempre sense intermediaris i en conseqüència, amb la possibilitat d’establir contacte directe amb els productors/es i amb aquells col•lectius relacionats amb l’agroecologia que estan treballant en l’entorn de l’Horta.

L’objectiu de la jornada és mostrar, al bell mig de la ciutat, la realitat de les activitats productives, socials i culturals que es donen actualment al territori de l’Horta de València. És per això que la jornada comptarà, a més dels llocs de venda directa de productes agrícoles, amb diferents activitats paral•leles: tallers infantils, activitats musicals, cuina en directe, comunicacions i presentació d’iniciatives socials relacionades amb la defensa del territori i de l’activitat agrícola…

Els pobles de l’Horta de València també tindran el seu espai per contar com és la vida en l’entorn agrícola de la ciutat, la riquesa i les dificultats que comporta.

Organitzada pel Consell Agrari Municipal de València i la Regidoria d’Agricultura, Horta i Pedanies, la jornada comptarà amb la col·laboració organitzativa de diversos col·lectius locals com ara Centre d’Estudis Rurals i d’Agricultura Internacional o el Sistema Participatiu de Garantia Ecollaures.

La jornada, a més d’acostar una part de la realitat diversa de l’Horta de València a la ciutat, pretén encetar un camí que permeta, de manera consensuada amb tots els agents implicats però decididament, que els aliments pròxims, amb sensibilitat ambiental i social, tornen als carrers i mercats de la ciutat de València de la mà dels agricultors i agricultores.

Com a representació d’El Perellonet estarà l’Alcaldessa Laura Felip.


Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s