Història Escut

Valencià

El 31 d’agost del 2013, l’alcaldessa Pedània de “El Perellonet” Agraïx a D. José Sòria Valiente, la creació de l’Escut.

 

Agradecimiento

Agraïment a D. José Sòria

En una entrevista amb el Creador de l’Escut de “El Perellonet”, D. José Sòria Valiente ens contava el següent.

Basant-se en les característiques naturals, i que ens són tan pròpies als que ací residim, va tindre molt clar, des del principi, que l’escut havia de simbolitzar el mar, el sol i el vent.

Ho va iniciar personalment fent un esbós comprensiu de la idea originària, representant el mar, el sol i el vent, este últim a través d’una figura del Déu Èol.

Va realitzar un segon esbós, més perfilat, però encara imprecisa la forma de l’Èol per falta de dades.

En una tercera solució, al no trobar un dibuix d’Èol, va substituir esta representació per l’estrela dels vents.

Va realitzar una quarta solució basant-se en les dades anteriors incorporant un paisatge de la platja.

Va contactar amb el dibuixant professional D. Francisco J. Santos Lucas, perquè donara forma a la idea que li va transmetre i va realitzar una interpretació pròpia.

Sexta solució, que sent bona, distava de la idea que ell volia expressar en l’escut i la va aprofitar com marca per a l’Associació de Veïns.

Va contactar amb D. Francisco Santos, especialista en heràldica que Interpretà el seu desig i va dibuixar la 7a solució, que va acceptar però que ho va modificar afegint en la bordura amb la llegenda PERELLONET.

Continuava comentant en una nota davall de l’escut el següent: (“OJO” Que el blau siga un poc més fosc (al ser possible blau ultramar). També més fosc el gris de la bordura”. Va donar lloc al següent Escut.

Finalment va donar així lloc al definitiu escut, que es va incorporar a la Guia i del que es van fer uns adhesius per als cotxes, de tal forma que serviren com a propaganda per a difondre la imatge de “El Perellonet”.

També es van fer exemplars per a gravats de capçaleres o targetes.

D. Francisco Javier Santos Lucas, aconseguia el Certificat Heràldic de l’Escut d’Armes de la Pedania de “El Perellonet”. (CLICK IMATGE PER A LLEGIR-LA)

Actualment l’escut, canvia la llegenda i en compte de “PERELLONET” ara es pot llegir “EL PERELLONET”

Original


Castellano

El 31 de agosto de 2013, la alcaldesa Pedánea de “El Perellonet” Agradece a D. José Soria Valiente, la creación del Escudo.

 

Agradecimiento

Agraïment a D. José Sòria

En una entrevista con el Creador del Escudo de “El Perellonet”, D. José Soria Valiente nos contaba el siguiente.

Basándose en las características naturales, y que nos son tan propias a los que aquí residimos, tuvo muy claro, desde el principio, que el escudo debía simbolizar el mar, el sol y el viento.

Lo inició personalmente haciendo un esbozo comprensivo de la idea originaria, representando el mar, el sol y el viento, este último a través de una figura del Dios Eolo.

Realizó un segundo esbozo, más perfilado, pero aún imprecisa la forma del Eolo por falta de datos.

En una tercera solución, al no encontrar un dibujo de Eolo, sustituyo esta representación por la estrella de los vientos.

Realizó una cuarta solución basándose en los datos anteriores incorporando un paisaje de la playa.

Contactó con el dibujante profesional D. Francisco J. Santos Lucas, para que diere forma a la idea que le transmitió y realizó una interpretación propia.

Sexta solución, que siendo buena, distaba de la idea que él quería expresar en el escudo y la aprovechó como marca para la Asociación de Vecinos.

Contactó con D. Francisco Santos, especialista en heráldica que Interpretó su deseo y dibujó la 7ª solución, que aceptó pero que lo modificó añadiendo en la bordura con la leyenda PERELLONET.

Continuaba comentando en una nota bajo del escudo lo siguiente: (“OJO” Que el azul sea un poco más oscuro (al ser posible azul ultramar). También más oscuro el gris de la bordura”. Dio lugar al siguiente Escudo.

Finalmente dio así lugar al definitivo escudo, que se incorporó a la Guía y del que se hicieran unos adhesivos para los coches, de tal forma que sirvieran como propaganda para difundir la imagen de “El Perellonet”.

También se hicieron ejemplares para grabados de cabeceras o tarjetas.

D. Francisco Javier Santos Lucas, conseguía la Certificación Heráldica del Escudo de Armas de la Pedánea de “El Perellonet”. (CLICK IMAGEN PARA LEERLA)

Actualmente el escudo, cambia la leyenda y en lugar de “PERELLONET” y ahora se puede leer “EL PERELLONET”.

OriginalAnuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s